Undvika konflikt genom att prata och stämma av

Heléna säger att hon inte haft så mycket konflikter med sina assistenter. Hon tror det beror på att hon försöker vara tydlig med vad hon förväntar sig och att hon har en vana att prata mycket med sina assistenter.

När hon har nya assistenter menar hon att det är viktigt att ”fånga upp situationer” som kan uppstå – i affären, i arbetslivet, med vänner etc. Efter det inträffade pratar hon och assistenten med varandra om hur det blev, vad det var som hände och vad de kände samtidigt som de frågar sig vad de kunde ha gjort på ett annat sätt. De stämmer av med varandra så att båda parter känner sig nöjda. ”Det är ett sätt att undvika konflikter”, säger hon.

Redaktörens kommentar

För mer information om konflikthantering se tipsen, kommunikationsmissar uppstår men är lättare att ta när man har haft sin paus, mota Olle i grind vid konflikter, eget ansvar för kommunikation, dialog och information undviker missförstånd, rätta till en händelse.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.