Rättvisa mellan assistenterna

Annika strävar efter att tråkiga eller jobbiga sysslor ska fördelas rättvist mellan hennes assistenter. Ett exempel gäller städningen. På torsdagar städar hennes assistenter och Annika har schemalagt det så att den som jobbar dagpasset städar övervåningen och den som har kvällspasset städar undervåningen. Med det fyraveckorsschema som Annika tillämpar innebär det att alla assistenter får städa lika ofta.

Samma sak gäller höst- och vårstädning, byte av gardiner, städning av altanen, fönsterputsning etc.  ”Jag vill inte att någon ska behöva putsa fler fönster än någon annan, att någon ska känna ’åh, jag får jämt hålla på med dom här jäkla fönstren’ utan känna att det är rättvist”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.