En utmaning med introduktion av de olika assistenterna

Att möta de personer som tror att de vill jobba som personlig assistent till mig är intressant och spännande, säger Anna. Ingen av dem kan ju veta om de kommer att passa ”för varandra”, som det är med alla människor. Anna brukar säga att de ska ”välja varandra”. Även om man inte väljer en vän så är det viktigt att man trivs i varandras närhet och med varandras personlighet menar hon.

Känns det bra med ”personkemin” redan vid intervjutillfället så får det visa sig under introduktionen om det är en person som passar att jobba som assistent hos just Anna. Till en början brukar det kännas spännande med en ny person för båda parter och kul att börja ett nytt jobb. Men det måste ju kännas bra även när ”nyhetens behag” har lagt sig.

En av de klurigare delarna i introduktionen, tycker Anna, är att anpassa information och beskrivningar till just den personen. Alla är vi olika vad gäller personlighet, erfarenheter, tempo, hur vi kommunicerar och annat. Därför behöver Anna anpassa introduktionen för varje person och hon menar att det också är en del av det som är intressant och en utmaning.

Redaktörens kommentarer

För mer tips angående rekryteringsprocessen se tipsen: vem passar som assistent till mig, anställning av nya assistenter kräver noggrannhet och omsorg, återanvända annonsen, hur Yasmin rekryterar nya assistenter, tittar efter en personlig touch på arbetsansökningen, intervju med en arbetssökande personlig assistent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.