Krav på att assistenterna ska vara över 30

Annika vill ha assistenter som är över 30. Hon säger att hon har ett behov av lite äldre människor, som har livserfarenhet. ”Jag hade en tjej en gång och hon kunde inte känna om potatisen är klar”, säger hon.

Men det är inte ett benhårt krav, och hon tycker själv att det är lite knepigt att sätta en så fast gräns: ”Alla människor är olika och man kan ju vara hur barnslig och naiv som helst om man är 45 och man kan vara jättemogen vid 19, men det känns som att det är en större risk att anställa någon som är 20 än 35”. Hon säger också att det har ”slunkit in yngre som har varit hur bra som helst”.

En annan orsak är att hon helst inte vill ha assistenter som själva har små barn eftersom risken är stor att de ska vara hemma mycket för vård av barn.

För mer tips som handlar om att anställa; magkänsla när man anställer assistenter, vem passar som assistent till mig? återanvända annonsen, tittar efter personlig touch på arbetsansökningen.

Redaktörens kommentar

Att endast anställa personal ur en viss ålderskategori kan anses som åldersdiskriminering. Det finns undantag mot förbudet om det finns ett berättigat syfte till att anställa en person ur en viss åldersgrupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.