Strikta morgonrutiner

Andreas har inte så många rutiner, utom på morgonen. Han är nämligen väldigt morgontrött, så därför har han valt att göra exakt likadant varje morgon, så han slipper prata…

På morgonen är nästan alltid Andreas trött, lite irriterad och sur. Han sover ofta dåligt och har inte sällan smärtor när har vaknar. Allting går lite lättare genom att göra precis likadant varje morgon, ”exakta rutiner för varenda grej så slipper jag prata om jag inte vill”.

Varje morgon kollar assistenten på vilket humör Andreas är på. Om han är tyst och inbunden vet assistenten att han eller hon ska hålla tyst och vänta en till två timmar innan det är dags att börja prata. ”De vet precis hur de ska sköta min hygien, stretcha och klä mig utan att jag ska behöva säga någonting. Så flyter det på och så helt plötsligt så sitter man där påklädd. Det är jätteskönt”.

Det händer att han gör avsteg från rutinerna. Det kan till exempel vara när det av någon anledning är bråttom. Då hoppar han helt enkelt över vissa moment och/eller låter assistenten göra allting fortare. Men det kan också vara när han vaknar och är jätteglad och känner för att prata ”då märker ju assistenten det och anpassar sig”.

Detta inlägg publicerades i Arbetsledning, Rutiner och märktes av Andreas O. Bokmärk permalänken.

Om Andreas O

Andreas är egen arbetsgivare. Han har ungefär 27 assistanstimmar per dygn. Andreas hjälpbehov skulle kunna beskrivas som att han behöver hjälp med allting i princip. Det enda Andreas kan göra själv är att köra rullstolen och styra datorn. Han arbetar cirka 85 %, både med politiska uppdrag och eget företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.