Tre dagars introduktion

Annika introducerar nya assistenter på tre hela dagar. Den nya assistenten får då gå bredvid en av hennes gamla erfarna assistenter. Annika har ett litet barn men hon väntar med att ta in honom i introduktionen och låter den nya assistenten ha allt fokus på Annika själv. Så här tänker hon kring de tre dagarna:

Dag 1. Den nya är observatör, går bredvid och får ställa frågor.

Dag 2. Den nya får göra lite ”basic-moment” under ”väldigt mycket handledning”.

Dag 3. Den nya får jobba mer självständig och den rutinerade assistenten är där som backup.

Det är ”idealtanken”, men olika assistenter lär sig olika fort. Vissa säger hon är näst intill självgående redan andra dagen medan det kan bli extra dagar med andra.

Annika lägger till att hon och den nya assistenten under introduktionstiden har löpande samtal om hur det känns och hur hon eller han tänker om olika saker, något som hon fortsätter med efter introduktionen.

För mer tips angående introduktion; ett introduktionspass i taget, en utmaning med introduktion av de olika assistenterna, assistenter under introduktion arbetar inte med mitt barn, introducerar ny assistent med introduktionsmall, handledning från läkare och sjukgymnaster, anställning av nya assistenter kräver noggrannhet och omsorg, hur Yasmin rekryterar nya assistenter, utförlig beskrivning av varje handgrepp i köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.