Personlighetsdragen viktigast

När Andreas anställer nya assistenter är han mest intresserad av personlighetsdragen och att personkemin stämmer.

Andreas säger att han har provat massor med utbildningar för sina assistenter, allt från hjärt- och lungräddning till kommunikation och psykologhandledning. Men kompetens av det slaget, menar han, är underordnat det sociala. När han skriver sina annonser efterlyser han därför assistenter som är ”glada, trevliga och sociala”. Det är viktigast tycker han. ”Jag själv är det och då har jag behov av sådana människor, det går inte att ha någon som är tyst och inåtvänd i längden”, säger han.

Andreas menar att assistansjobbet inte är svårt rent praktiskt, att nästan vem som helst kan lära sig hur man vänder på en människa, hur man borstar tänderna eller hur man gör kp (kontrakturprofylax, det vill säga rörelser för armar och ben för att förebygga felställningar). ”Men alla är inte lyhörda och sociala och att skratta ihop går inte med vem som helst”, säger Andreas.

Detta inlägg publicerades i Kommunikation, Rekrytering och märktes av Andreas O. Bokmärk permalänken.

Om Andreas O

Andreas är egen arbetsgivare. Han har ungefär 27 assistanstimmar per dygn. Andreas hjälpbehov skulle kunna beskrivas som att han behöver hjälp med allting i princip. Det enda Andreas kan göra själv är att köra rullstolen och styra datorn. Han arbetar cirka 85 %, både med politiska uppdrag och eget företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.