Låter assistansbolaget ta hand om administrationen

Ett assistansbolag är Annikas formella arbetsgivare och de tar hand om kollektivavtal, försäkringar och ordnar med löneutbetalningar. Själv ansvarar hon för allt som har med hennes personliga assistans att göra. Hon rekryterar, schemalägger, lönesätter, har introduktioner och medarbetarsamtal, ”allt som rör mig”, som hon säger.

Annika säger att hon trivs väldigt bra med den arbetsfördelningen eftersom hon vill ha så lite som möjligt med administration att göra. ”Det funkar jättebra för mig att kunna lägga sådana grejer på en arbetsgivare och veta att de följer de lagar och regler och förordningar som gäller”, säger hon. Samtidigt så tycker hon att hon har makten över sitt eget liv och det som gäller henne som person. ”För mig funkar den uppdelningen jätte-jättebra”, säger hon.

Tipset postades i Administration av Annika T. Bokmärk permalänken.

Om Annika T

Annika har en anordnare för sin assistans. Är förlamad sedan 2003 i armar och ben men har funktion i axlar och vänsterarm. 24 timmar assistans plus lite dubbelassistans. Studerar på universitet. Bor med man och barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.