Hur en proffsig assistent ska vara Del 4

Johanna har skrivit rutinbeskrivningar som hon har i en pärm. Hur en proffsig assistent ska vara är en av rubrikerna. Här kommer det fjärde stycket.

Försök att inte ta saker personligt och om du skulle göra det ta gärna upp det med mig. Jag kanske är sur eller kort i tonen men det är aldrig dig jag är sur på, jag kanske har en dålig dag eller bara är trött på hela situationen med att ha personlig assistans.

Håll dina åsikter och värderingar för dig själv. Jag vill inte höra att jag köper för mycket kläder eller för dyr mat osv. Viktigt att hålla humöret på en jämn nivå. Alla kan inte var på topp jämnt men det ska inte gå ut över mig. När du träffar andra personliga assistenter då du arbetar är det okej att prata med dem men det får inte ta över situationen och störa mig. Det är inte meningen att ni ska umgås. Prata tyst och var diskret. Jag vill ha lugn och ro. När du träffar andra assistenter gäller mina ”regler” och det vi kommit överens om hur du ska bete dig. Bara för att de får sitta med vid bordet eller prata betyder inte det att du också får göra det. Jag vill att vi har en relativ proffsig relation.

Jag behöver inte en vän. Jag har ett socialt liv med vänner. Jag behöver dig för praktiska saker inte sociala. När man assisterar med t ex av- och påklädning m.m. är det ofta svårare att hålla en mental distans till personen. Därför vill jag att du tänker på hur du kan vara personlig utan att bli privat. Tänk på att aldrig ta egna initiativ och att inte låta eller prata i onödan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.