Engagerad i Handikapprådet

Robert sitter i det Handikapprådet i sin kommun och får extra assistanstimmar för möten.

Robert säger att det finns mycket att göra i det kommunala Handikapprådet. Och han tycker att de gör skillnad – ”det är mycket som inte funkar som det ska, om ingen engagerades sig skulle inget hända”. Mycket handlar om att göra saker och ting tillgängliga: ”vi i rådet har genomfört en inventering av tillgängligheten i centrum och dess butiker. Där visade det sig att många av butikerna inte är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning.”

Robert får extra assistanstimmar, som ligger utanför schemat, för möten, ungefär 10 timmar i månaden. På frågan om hur han använder assistenterna på mötena svarar han att de antecknar och att de ”bara är med så att allting funkar som det ska, pratar gör jag ju själv”.

Uppdraget kräver dock ett visst tålamod: ”Saker och ting tar lång tid. Vi i rådet får inte ta beslut själva, utan fungerar som rådgivare till kommunen” säger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.