Sålla bland ansökningarna

sålla bland ansökningar

sålla bland ansökningar

Idag har Hanna höga krav på de assistenter hon anställer. Hon har anställt en person som administratör och på hennes hemsida finns ett formulär som hon även skickar ut till dom som sökt jobb hos henne. Hon beskriver vad som är viktigt för henne att få reda på av den sökande innan själva anställningsintervjun:

”De saker som jag frågar efter är det jag tycker är det elementära i assistansen och som egentligen borde framgå av deras ansökan men som jag inte alltid får svar på av de som söker. Bara för att man svarar på ett visst sätt så är det inte säkert att man får komma på intervju utan jag vill få en bild av personen. Jag frågar bland annat om rökning, körkort, allergi eller hälsotillstånd som kan vara till vikt för anställningen, nuvarande anställning, första tillträdesdag om det blir aktuellt, flexibilitet gällande arbetstider, inhopp med kort varsel, vilken sysselsättningsgrad personen önskar, vad personlig integritet betyder för personen, hur det skulle vara att arbeta i familj (den personen assisterar har partner och barn), hur länge personen kan tänka sig att ha arbetet under förutsättning att det funkar mellan den och den assistansberättigade. De frågorna har jag redan svar på när de lämnar in CV och personligt brev. Förut gick jag mest på personliga kontakter och jag ville helst ha ett CV också men fick jag inte det så var inte det avgörande. Nu ska den som söker jobbet lämna CV och ansökan ska också ha substans, den behöver inte vara lång men den ska vara innehållsrik. Och referenser, nu vet jag också att referenser inte alltid är av vikt eftersom man inte lämnar en dålig referens. Den här ön är så liten också så att det går att luska reda på saker om folk om man vill det”.

När det är dags för själva intervjun utgår Hanna från en mall utarbetad av Ifa (Intressegruppen för assistansberättigade) och som Hanna utformat så att den passar henne.

Hanna brukar fråga personerna hon intervjuar om det skulle vara några problem att lämna utdrag från belastningsregistret och oftast är det inga problem. ”En person svarade att hon hade en p-bot för några år sen och det kan ju hända alla. Och en annan hade en fortkörning men det är ju inget som registreras i belastningsregistret eftersom det endast är tyngre brott”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.