Föredrar självgående

självgående assistenterRobert vill ha självgående assistenter. Vissa hushållssysslor vill han att de fixar utan hans närvaro.

Många andra assistansanvändare menar Robert vill vara med och till exempel laga mat, städa och tvätta men Robert vill ha assistenter som kan sköta det på egen hand. Han vill också att de ska vara självständiga och till exempel kunna se eller förstå vad som ska göras.

När nya assistenter börjar jobba för Robert börjar han träna upp dem så att de själva ska förstå vad han vill att de ska göra på egen hand. På frågan om han därmed vill ha ”pigga och alerta” assistenter svarar han att det på sätt och vis är självklart men att det är viktigt att de inte ska vara för energiska, att det ska finnas en balans: ”när det gäller mer personliga val är jag så klart med, det är ändå i mitt hem assistenten arbetar”, säger han.

På frågan om han redan i rekryteringsprocessen kan se att de sökande har ta-egna-initiativ-potential svarar han att man ser det ganska snabbt.

Träningen sker muntligt, han är med och förklarar och det finns inte några skriftliga instruktioner.

Robert säger att det är väldigt individuellt hur lång tid det tar för en assistent att kunna jobba självständigt på det sätt som han önskar, ”det kan skilja väldigt mycket beroende på person, vissa vågar ta egna initiativ snabbare än andra”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.