Assistenterna fria att byta pass med varandra

schema

schema

Lasse föredrar ett stående schema som rullar. Men sedan ger han assistenterna friheten att byta pass med varandra, ”det bryr jag mig inte om, bara de meddelar mig så jag vet vem som kommer och jag kan skriva in det”.

Detta inlägg är publicerat under Schemaläggning och märkt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

2 svar på ”Assistenterna fria att byta pass med varandra

  1. Men hur fungerar det med arbetstidslagen? Med tanke på dygns- och veckovila. Att få det att fungera krävs en bra översikt av schemat.

    • Såklart måste schemat och arbetspassen läggas så att de följer arbetstidslagen. Det finns flera olika schemaläggningsprogram som hjälper till med detta och som exempelvis talar om då en assistent inte fått den dygnsvila som krävs. Det är också viktigt att assistenterna är medvetna om arbetstidslagen och att denne måste följas sen är det arbetsgivarens ansvar att se till att det också görs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.