Ordna vikarier vid sjukdom

Livlina

Livlina

Om en assistent är sjuk sjukanmäler sig personen alltid till arbetsledaren som har i uppdrag att ringa runt i assistentteamet och se om någon kan hoppa in. Magnus berättar att ”arbetsledarens uppgift är att ta reda på om någon kan hoppa in och om det inte går så vänder vi oss till assistentbolaget”. Magnus uttrycker det som att assistansbolaget fungerar som en livlina, eftersom de går in och fixar en vikarie om det uppstår en krissituation. Magnus säger att ”det funkar jättebra eftersom jag måste ha någon som jobbar”. Assistentbolaget har en jourtelefon som Magnus kan ringa och det gäller oavsett om det är sent på kvällen eller om det sker på en helg. Det tycker Magnus är en trygghet.

Detta inlägg är publicerat under Arbetsledning och märkt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.