När assistenter vill ”umgås” på ett mer privat plan

en god arbetsrelation

en god arbetsrelation

Anna har så många människor omkring sig att umgås med privat och är därför väldigt tydlig med de som börjar jobba hos henne att hon inte vill bli vän med dem på ett privat plan eller prata mycket ”socialt” när de jobbar. Anna har inte behov av den delen i sin assistans och har lång erfarenhet av att det heller inte är en del som behövs för att kunna ha en välfungerande assistans.

De flesta förstår och respekterar detta men eftersom människor är väldigt olika så håller det inte alltid i längden. Då får Anna ge feedback och återkoppla till hennes tidigare information. Fungerar det ändå inte på bästa sätt så finns två alternativ enligt Anna: att ”koppla bort sig” emellanåt eller, som sämsta alternativ, avsluta anställningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.