Kommunikation är viktigt

Kommunicera är viktigt

Kommunicera är viktigt

Svante tycker det är viktigt med en dubbelriktad kommunikation där både han och assistenten kan komma med synpunkter och förslag. Vid en nyanställning, då assistenten inte känner Svante så väl, får han självklart större ansvar att berätta hur och när han vill/behöver ha hjälp menar Svante.

”Jag säger vad jag behöver hjälp med och assistenten hjälper mig med det. Har i huvudsak bara en assistent så det är inte så komplicerat. Egna initiativ uppskattas eftersom jag själv har studier och annat att tänka på också vilket i sin tur innebär att jag kan glömma bort att be om hjälp”.

Svante behåller sin integritet genom att återigen vara tydlig i kommunikationen. Genom att han är tydlig har han inte haft några konflikter att tala om eller fått sin auktoritet ifrågasatt.

”För att assistansen ska fungera på bästa sätt ser jag till att vara tydlig i kommunikationen samtidigt som jag försöker se till assistentens behov och önskemål gällande till exempel arbetstider och arbetsmiljö. Det uppstår väldigt sällan situationer mellan mig och assistenter men om det gör det så löser vi oftast dem själva. I något enstaka fall har hjälp av assistansbolaget behövts” berättar Svante.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.