Målet att inte ha mål

Dokumentation

Dokumentation

Sten vägrar gå med på att det upprättas genomförandeplaner för honom och att det förs dokumentation på hans liv. Han tycker det är ett brott mot hans integritet.

På frågan om vad för mål Sten har med sin assistans svarar han att ”målet är ju egentligen att det inte ska vara några mål – att jag ska få leva mitt liv som vem som helst. Det är ju det assistansen går ut på tycker jag, att det är jag som bestämmer. Assistansanordnare, i synnerhet de kommunala, vill nästan alltid upprätta genomförandeplaner och dokumentera sin verksamhet och det vägrar jag gå med på. Jag tycker det är brott mot min integritet.”

Dessvärre slipper inte Sten genomförandeplanen utan att kämpa för det. Kommunens tjänstemän ”går i taket” som Sten säger, och hävdar att man inte kan slippa det utan ”har ett ansvar att dokumentera”. Så frågan om Sten ska få slippa genomförandeplanen är fortfarande ovisst: ”Det är en lös boll i luften”, säger han.

2 svar på ”Målet att inte ha mål

  1. Sten kan sköta dokumentation själv. Hans genomförandeplan kan helt enkelt vara ”Att min personliga assistans ska fungera så bra att jag kan leva mitt liv som jag vill”. Sedan dokumenterar han själv om det fungerar eller när det inte funkar. Det är ett bra trick att ha tummen i ögat på anordnaren.

    IVO har inga problem med att man själv dokumenterar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.