Personkemin viktigast på intervjun

arbetssökande i en intervju med sin arbetsgivare

När Lasse rekryterar sina nya assistenter har han en ganska kort intervju och fokuserar då mest på personkemin.

Lasse börjar med att annonsera, oftast genom arbetsförmedlingen. Sedan har han en intervju ”rakt upp och ner” i 20 -30 minuter. Lasse säger att han inte strukturerar intervjuerna utan mest vill ”se vad det är för människa” och att de är på samma våglängd.

Först berättar Lasse lite kort vad jobbet går ut på sedan vill han veta vem personen är: ”vem är du, berätta om dig!” Personkemin är viktigast: ”man måste känna från början att det kommer att funka för varje gång jag har chansat och känt ’sådär… det funkar nog’ så har det aldrig blivit bra”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.