Använder assistenterna när hon rekryterar nya

När Veronica rekryterar och introducerar nya assistenter tar hon hjälp av de assistenter hon redan har.

Veronica har haft assistans från 2005 och från början skötte hon hela rekryteringsprocessen på egen hand. Men hon började känna att det blev jobbigt och har därför tagit mer och mer hjälp av sina assistenter, de som hon haft länge.

Veronica gallrar ut de som verkar passa bäst bland de som svarat på annonsen och samlar alla på ett informationsmöte, se tipset Gruppinformation för de som söker jobb, där de gamla assistenterna är med och ger information om hur det är att jobba med Veronica. Asssistenterna är även med som bollplank i urvalsprocessen. Veronica låter de som söker jobbet svara på skriftliga frågor, se tipset Skrivna frågor till de som söker jobb, som hennes assistenter får vara med och titta på, ” det är alltid bra med två personer, de ser kanske andra saker än jag”.

Hon låter också assistenterna sköta introduktionen. ”Eftersom jag har en assistent hos mig alla vakna timmar, så är det ju lite löjligt att jag ska introducera själv när assistenten ändå är där”.

Veronica ser också en poäng med att assistenterna får vara med och ta det ansvaret – ”att de får känna att deras åsikter betyder någonting, det är ju deras kollegor i framtiden även om de inte träffas så ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.