Engagera sig politiskt

Gun-Britt är fritidspolitiker och hon tycker att personer med funktionsnedsättningar ska engagera sig inom politiken, oavsett vilket parti man röstar på.

Hon tror att ”andra”, de utan funktionsnedsättningar, inte riktigt förstår hur det är att ha en funktionsnedsättning, och hon talar av egen erfarenhet. Hon har själv just gått miste om möjligheten att söka utökning av sin assistanstid vilket till exempel innebär att hon inte kan åka på semester på egen hand med en assistent. Hon anser därför att hon inte ingår i samhället på samma villkor som andra medborgare, som hon enligt LSS har rätt till.

Hon menar att när en person med funktionsnedsättningar sitter med i en nämnd eller styrelse blir problemen synliggjorda och mer konkreta för de andra ledamöterna.

Många gånger krävs dock mer assistanstid för att kunna delta, säger hon, och hon vill vara med på sina villkor: ”Det är klart att andra politikerna hjälper till, men jag vill kunna planera själv när jag ska vara med på något, och inte vara beroende av andras välvilja”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.