Hur en proffsig assistent ska vara Del 2

Johanna har skrivit rutinbeskrivningar som hon har i en pärm. Hur en proffsig assistent ska vara är en av rubrikerna. Här kommer det andra stycket.

Min sjukdom är progressiv så förutom alla vanliga förändringar alla människor går igenom förändras min kropp märkbart gällande styrka och ork. Balansen och stabiliteten i både kroppen och leder blir också sämre så det krävs lite känsla från din sida att hitta min balans, hur mycket du ska trycka, hålla emot osv. Men detta är saker som du kommer märka med tiden och som vi pratar om ifall det behövs. Fråga om du är osäker på något.  Jag är noggrann och förväntar mig att du också är det.

I början får saker lov att ta tid sen när du lärt dig hur saker ska göras kommer det att gå fortare. Om jag säger att handfatet ska göras rent förväntar jag mig att det blir rent också. Stressa inte, jobbet blir oftast inte bra gjort då. Ibland måste saker få ta tid. Jag berättar en eller två gånger hur jag vill ha det och förväntar mig sen att du ska kunna det, det gäller att lyssna noga jag vill inte förklara från grunden varje gång hur jag vill ha något gjort. Sen är det självklart att du får fråga om det behövs. Om jag har sagt eller skrivit här hur jag vill ha vissa saker vill jag inte behöva tjata, upprepa eller påminna om det hela tiden utan läs pärmen med jämna mellanrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.