Tittar efter personlig touch på arbetsansökningen

När Erik vill anställa ny personal ringer han upp arbetsledaren och ber honom att skriva en annons som sedan Erik godkänner innan den skickas till arbetsförmedlingen. Han och arbetsledaren går sedan igenom svaren tillsammans.

Erik säger att det går ganska lätt att välja ny personal och att första intrycket spelar stor roll. Han menar att många arbetssökande gör massutskick bara för att arbetsförmedlingen har tvingat dem och att man kan förutse att de personerna inte är ett dugg intresserade av jobbet och därför lätta att rensa bort.

Å andra sidan syns det när någon lagt ner lite tid på CV.et och satt en personlig touch på det. Att den arbetsökande gör intryck av att på allvar vilja ha jobbet betyder mycket för Erik och de personerna kallar han till intervju.

För mer tips som handlar om att anställa; magkänsla när man anställer assistenter, krav på att assistenterna ska vara över trettio, vem passar som assistent till mig? återanvända annonsen.

Tipset postades i Arbetsledning av Erik N. Bokmärk permalänken.

Om Erik N

Erik har assistans dygnet runt inklusive sovande jour. Han har en begränsad rörlighet i armarna och framförallt i benen. En cp-skada gör att Erik är väldigt stel i kroppen och då framförallt i benen. Assistans sedan 2004. Erik har en anordnade till sin assistans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.