Reflexväst i tunnelbanan

reflexvästGunilla har börjat använda en reflexväst på grund av att det ibland är väldigt mycket folk i tunnelbanan. ”Folk ser inte varken mig eller assistenten, och då har det hjälpt när assistenten har den här västen på sig, att uppmärksamma att vi behöver lite plats för att lägga ut rampen till elrullstolen för att komma på tunnelbanevagnen”.

En händelse som gjorde att Gunilla började med det här var en situation på tunnelbanan. En äldre dam knuffade hennes assistent, bara för att komma några sekunder före på tunnelbanan. ”Det hände ingenting, men det var väldigt konstigt och det var flera sådana liknande händelser, att folk inte såg, eller ville se”

När rampen används är det viktigt att göra folk uppmärksamma på att de kan vänta eller välja en annan ingång. För att bli mer synliga och få mer tid till att hantera rampen när det är mycket folk i tunnelbanan, så används västen. När det inte är rusningstid eller trängsel används inte västen.

När Gunilla har elrullstolen och ska ta tunnelbanan så sätter assistenten på sig reflexvästen på tåget, så att de har den på sig när de kommer till Fridhemsplan, där börjar den här trängseln med folk och så ska man byta till gröna linjen och där är det oftast problemen, vid gröna linjen, för det är så pass mycket folk.
Reflexvästen ligger alltid i assistentväskan.

Inköpsställe
clas ohlson

Tipset postades i Resor av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.