Vem passar som assistent till mig?

Att kunna välja sina personliga assistenter är verkligen en viktig del i assistansen. Det är en förutsättning för att det ska fungera eftersom vi alla är olika och fungerar olika bra med olika människor. För Anna handlar det främst om att hitta personer som förstår och klarar att jobba enligt hennes syn på professionalitet (se hennes tidigare tips). Det brukar oftast bli ganska tydligt redan vid intervjutillfället om det kan vara en lämplig person till henne. Men det är viktigt att ställa de rätta frågorna så att det verkligen blir tydligt hur personen exempelvis tänker/tycker om andra människor i relation till henne själv och vilka behov som är viktiga för henne.

Det brukar också vara grundläggande med en trygg självbild, att assistenten känner sig nöjd med den hon är och det hon kan.Men det handlar också om rent praktiska saker som exempelvis när assistenten kan jobba, hur mycket och vad hon gör yrkesmässigt på sin övriga tid. Det är viktigt att hon kan vistas i de miljöer som Anna sannolikt kommer att vara i och att hon klarar de fysiska delar som brukar dyka upp. Mer konkret kan det alltså exempelvis handla om barnomsorg, fysisk styrka och allergier.

Anna tycker att det är mycket att tänka på när hon ska anställa nya assistenter. Det är så viktigt att det blir så bra som möjligt, både för hennes skull och assistenten. Anna lägger ju ner mycket jobb på det här och hon vill ju heller inte att assistenten ska sluta efter en kort tid på grund av att hon missat någon information, fråga eller liknande.

För mer tips som handlar om att anställa; magkänsla när man anställer assistenter, krav på att assistenterna ska vara över trettio, återanvända annonsen, tittar efter personlig touch på arbetsansökningen.

Tipset postades i Arbetsledning av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.