Rengöra speglar och handfat

Bengts assistent berättar hur Bengt vill att speglar och handfat rengörs. I tvättstugan finns rengöringsmedel och fönsterputs som används till speglarna. Assistenten går till badrummet och börjar flytta på saker som står på handfatet. Dessa ställer han på toalettstolen och på en hylla ovanför handfatet. Assistenten visar vilken trasa som skall användas. Det är en vit disktrasa som ena hörnet är bortklippt på. Assistenten berättar att man kan tänka på när man märker renar, så klipper man bort en bit av örat för att veta vem renen tillhör. Och när man går ifrån handfatet är man rengjord.

Bengt har två handfat och två speglar. Speglarna rengörs först. Börja utifrån och gå inåt. Assistenten sprayar fönsterputs på spegeln, blöter trasan och kramar ur den, torkar sedan spegeln. Likadant med andra spegeln. Sedan är det dags för handfaten. Assistenten tar lite rengöringsmedel på trasan sedan sköljer han den snabbt och kramar ur. Samma princip, utifrån och in. Han börjar tvätta utsidan på handfatet, sedan uppe på, och i. När det är klart är det väldigt viktigt att man sköljer ur trasan, men innan det ska man ta ett svep över papperskorgen. Torka både på locket och utsidan.

Redaktörens kommentar

Vid första ögonblicket kanske det här tipset inte ser ut att handla om tips inom assistans. Tanken med det här tipset är att skapa en bild av att även som assistansberättigad går det att skapa en vardag så som man själv vill ha det. Att dokumentera arbetsuppgifter med hjälp av film eller skrift gör att den assistansberättigade personen inte behöver upprepa samma sak så många gånger.

Ett svar på ”Rengöra speglar och handfat

  1. Rengöra speglar, kakel, tv-skärm, datorskärm.

    Speglar o kakel kan lätt bli flammiga, sedan jag fick tipset att använda microduk för speglar o fönster är problemet med flammigt ex. kakel borta.
    Icas förpackning med flera microdukar, finns en gul.
    Blöt ordentligt med varmt vatten, krama ur ordentligt, torka av ex. spegeln låt torka. Blir skinande blankt.
    OBS VIKTIGT! Använd inget rengöringsmedel på en microduk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.