Dialog och information undviker missförstånd

Erik förordar en tydlig dialog med assistenterna. Hans erfarenhet är att det är viktigt att man talar om hur man vill ha det och han pratar gärna med sina assistenter om sitt funktionshinder. Han menar att man på det viset kan undvika missförstånd som kan leda till irritation och konflikter med assistenterna.

Förutom detta ständigt pågående informella samtal så har Erik även formella möten med assistenterna ungefär en gång i månaden. Även assistenterna har formella interna möten med varandra då Erik själv inte är med.

Också information till assistenterna är viktigt menar Erik. När han vill sprida viktig information till sina assistenter skickar han ett mejl till alla och sätter även upp anslag i personalrummet.

Redaktörens kommentar

För mer information om konflikthantering se tipsen, kommunikationsmissar uppstår men är lättare att ta när man har haft sin paus, undvika konflikt genom att prata och stämma av, raka rör undviker konflikter, mota Olle i grind vid konflikter, genom dialog och flexibilitet undviks konflikter, eget ansvar för kommunikation, rätta till en händelse.

Tipset postades i Kommunikation av Erik N. Bokmärk permalänken.

Om Erik N

Erik har assistans dygnet runt inklusive sovande jour. Han har en begränsad rörlighet i armarna och framförallt i benen. En cp-skada gör att Erik är väldigt stel i kroppen och då framförallt i benen. Assistans sedan 2004. Erik har en anordnade till sin assistans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.