Säg inte allting till mig

Lotta tycker det är jobbigt när assistenterna i hårda ordalag utrycker sig negativt om något hon själv gillar. Det kan till exempel gälla en maträtt som ska tillagas eller en konsert hon ska gå på. Det handlar om tonläget, att till exempel säga: ”usch den artisten är ju skitdålig!”. Det har hänt att det har förstört upplevelsen.

Hon menar att hon egentligen inte är skyldig att känna till assistentens uppfattning, och om assistenterna ska uttala sin smak eller åsikt måste det vara i ett balanserat tonläge. Hon säger att hon ofta undviker att fråga vad de tycker.

Det här är något som Lotta tar upp tidigt med nya assistenter.

Tipset postades i Kommunikation av Lotta. Bokmärk permalänken.

Om Lotta

Har 149 timmar assistans i veckan. Kund hos anordnare. Bor i hus tillsammans med sin man. Gradvis ökande muskelsjukdom. Märker försämring. Svag, orkar till exempel inte lyfta ett fullt glas med dryck. Kan inte röra sig något vidare. Använder permobil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.