Förbereder assistenten innan arbetspasset

Lotta beskriver sig som ”lite av en kontrollmänniska” men hon har inga nedskrivna rutiner mer än undantagsvis. Istället förbereder hon assistenten så att de, senast dagen innan, vet vad som i stora drag kommer att hända under kommande arbetspass. Antingen får assistenten information via sms eller muntligen om hon/han jobbar dagen innan.
Om det sker ändringar meddelar hon det via sms. Lotta är medveten om att det kan störa assistenterna på deras fritid men hon säger att de tycker att det är jättebra, att de föredrar det framför att komma oförberedd till ett arbetspass.

Tipset postades i Arbetsledning av Lotta. Bokmärk permalänken.

Om Lotta

Har 149 timmar assistans i veckan. Kund hos anordnare. Bor i hus tillsammans med sin man. Gradvis ökande muskelsjukdom. Märker försämring. Svag, orkar till exempel inte lyfta ett fullt glas med dryck. Kan inte röra sig något vidare. Använder permobil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.