Introducerar ny assistent med introduktionsmall

När Lotta introducerar ny personal så utgår hon ifrån en speciell mall. Introduktionen är tre dagar på sammanlagt tolv timmar. Lotta tycker att introduktionerna generellt är jobbiga men har under årens lopp kommit fram till att fokusera på det praktiska under introduktionsdagarna och ”ta allt annat när det kommer”.

Innan de börjar att gå bredvid så har den nya assistenten träffat arbetsgivaren och skrivit på papper om tystnadsplikt. Sedan pratar vi noga om vad jag tycker är viktigt angående tystnadsplikt, säger Lotta.

Lotta har också kommit fram till att allt det som känns generande och jobbigt är lika bra att ta från början, allt eftersom det kommer. Den känslan är inget som förändrar sig inte heller efter dag tre.

  • Dag 1: den nya assistenten tittar bara på och kan ställa frågor.
  • Dag 2 får hon eller han börja ”känna på lite”. Då handlar det mest om praktiska och tekniska saker.
  • Dag 3 ”så kör vi” som Lotta säger. Den nyanställde får göra alla moment medan den ”gamla” assistenten får rycka in och hjälpa till om och när det behövs.

Lotta tycker att ett bra sätt att sedan lära känna assistenterna är genom att ”gå på stan” tillsammans en dag.

För mer tips angående introduktion; ett introduktionspass i taget, en utmaning med introduktion av de olika assistenterna, assistenter under introduktion arbetar inte med mitt barn, tre dagars introduktion, handledning från läkare och sjukgymnaster, anställning av nya assistenter kräver noggrannhet och omsorg, hur Yasmin rekryterar nya assistenter, utförlig beskrivning av varje handgrepp i köket.

Tipset postades i Arbetsledning, Introduktion av Lotta. Bokmärk permalänken.

Om Lotta

Har 149 timmar assistans i veckan. Kund hos anordnare. Bor i hus tillsammans med sin man. Gradvis ökande muskelsjukdom. Märker försämring. Svag, orkar till exempel inte lyfta ett fullt glas med dryck. Kan inte röra sig något vidare. Använder permobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.