Rätta till en händelse

I den här filmen kan du se att för Therese finns det olika sätt att rätta till, eller korrigera  en händelse. Ibland säger hon till direkt och ibland väntar hon till nästa tillfälle. Ett exempel då hon säger till direkt är om någon av hennes assistenter sitter på deras sängar. ”Jag vill absolut inte att assistenten sitter på våra sängar”, säger Therese.

Om det skulle hända något som inte är lika viktigt kan hon lika gärna vänta till nästa gång samma sak inträffar. Något som är viktigt är att aldrig säga till eller ha en konflikt inför andra människor. Det är något som är väldigt kränkande. Tydlighet från början minskar risken för misstag, förtydligar Therese.

Filmen är 3 minuter 20 sekunder lång.

Redaktörens kommentar

För mer information om konflikthantering se tipsen, undvika konflikt genom att prata och stämma av, kommunikationsmissar uppstår men är lättare att ta när man har haft sin paus, mota Olle i grind vid konflikter, eget ansvar för kommunikation, dialog och information undviker missförstånd.

Tipset postades i Kommunikation av Therese. Bokmärk permalänken.

Om Therese

Therese har 12 timmar assistans per dag pga medfödd benskörhet. Det innebär att Therese är kortvuxen och inte så stark. Hon har en anordnare till sin assistans. Therese jobbar deltid och bor i lägenhet tillsammans med sin sambo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.