Lärt sig vara tydlig

Att vara tydlig

Att vara tydlig

”Jag har lärt mig att ibland måste jag vara väldigt bestämd och visa att det är jag som bestämmer.” Britt upplever ibland att nya assistenter vill styra och ha det på sitt sätt. Då behöver hon ibland vara väldigt tydlig med att det är hennes rutiner och vilja som gäller. Det har hon lärt sig för att ge dem en chans att anpassa sig efter Britt.

Känner Britt att det inte går att prata med assistenten sätter hon sig ner med personen och säger som det är. Hon brukar då uttrycka sig rakt och tydligt för att ge båda två bra förutsättningar för ett fortsatt samarbete. ”Antingen försöker vi igen och båda ger lite extra eller så passar du inte här. Jag vill ge samarbetet en till chans, att vi börjar om från början, lyssnar och respekterar varandra mer”. Då brukar båda försöka lite extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.