Resa äventyrligt hellre än bekvämt

ResaConny har inget emot att då och då resa ”bekvämt”, till exempel till semesterorter med all inclusive, och ”bara njuta”. Men bäst tycker han om lite mer äventyrliga resor.

Conny säger att han ”gjort alla möjliga konstiga resor”. Bland annat har han varit i Chile där han och hans assistent hyrt bil och rest runt och bodde på olika ställen. ”En väldigt trevlig resa måste jag säga, man fick se så mycket.” De har också varit i Thailand och i Skottland där de rest runt på ett liknande sätt.

Conny säger att tjusningen med att resa så är att komma bort från det vardagliga och en av poängerna är själva utmaningarna han och hans assistent ställs inför. Till exempel säger han att han åker tunnelbana i andra länder just för att det är kul att testa. ”Det kan vara lite knöligt, det går åt mycket energi åt att planera och få in rutiner utomlands men jag tycker att man får erfarenhet ju mera man håller på. Men det beror ju på hur mycket man vill chansa”.

”Men jag upplever att ju mer man har rest ju mer har man ju lärt sig vad som funkar och inte funkar osv” säger Conny.

Tipset postades i Resor av Conny. Bokmärk permalänken.

Om Conny

Conny har 26.5 timmar assistans per dag. Han kan röra axlar och nacke men är förlamad i både armar och ben sedan – 94. Conny har en anordnare för sin assistans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.