Få assistenterna att trivas och stanna

Utbildning

Utbildning

”Det gäller att hela tiden kommunicera hur arbetet fungerar och hur assistenten trivs. Det gäller ofta de unga, att de vill vidare i livet, det ville jag i alla fall”, säger Veronica. En annan sak är att man ofta gör samma saker men man kan då ha olika utbildningar för assistenterna, det brukar vara uppskattat. Veronica har haft många assistenter som pluggat vid sidan av, det brukar hon uppmuntra folk till, det gör att assistenter stannar.

Veronica försöker även fixa med att assistenten får ledigt vid till exempel ett bröllop, är man förälder så kanske man inte vill jobba på jul. ”Jag försöker fixa små saker, det får jag tillbaka senare”, säger Veronica. ”Sedan finns det så klart en gräns, om en assistent vill ha ledigt någon gång varje månad så måste jag säga nej. Fast vet jag att assistenten har hoppat in väldigt mycket, så ser jag det på ett annat sätt. Folk måste förstå att de gör ett värdefullt jobb, att det finns möjlighet att utvecklas”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.