Långa intervjuer

anställningsintervju med två personer

långa anställningsintervju

För att få ”rätt” assistenter använder sig Dennis av mycket långa intervjuer. Dels kan han själv se om den sökande är lämplig men det är också ett tillfälle att beskriva vad han förväntar sig av sina assistenter.

Dennis menar att tydlighet är mycket viktig och han ser anställningsintervjun som ett tillfälle att beskriva hur han vill ha det. Intervjun kan bli mellan 1 ½ – 2 timmar lång. Han beskriver de långa intervjuerna som en av nycklarna till att få en bra assistans och att ingen nyanställd assistent ska vara osäker på vad som förväntas av honom eller henne.

Ska man bara ha någon som ska täcka upp några dagar spelar det ingen roll”, säger Dennis, ”för hen försvinner ju sen, men ska man ha en assistentgrupp som funkar långsiktigt så är det viktigt att man har tydliga intervjuer. Där man kan tala om vad det är som gäller”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.