Studenter som assistenter vid studier

ta anteckningar

ta anteckningar

Under en period pluggade Andreas på distans och hade då bara högskolestudenter som jobbade för honom.

Under Andreas studietid var han i behov av assistenter som kunde föra anteckningar. Så under den perioden hade han bara studenter som assistenter. ”De var ju vana att anteckna så jag behövde inte teaterviska så mycket för de visste själva vad som är viktigt på en föreläsning och vad som borde skrivas. Jag såg under tiden vad de skrev men självklart fick jag teaterviska ibland men det gick så otroligt mycket lättare med personer som själva var vana vid föreläsningar.”

När Andreas rekryterade nya assistenter under den perioden skrev han i annonsen på arbetsförmedlingen att det var en fördel att de var studenter och han säger att det gav det jättemånga svar.

Men han säger samtidigt att det inte fanns någon ”plan” bakom det och att det även fanns sociala skäl bakom. ”När jag själv började plugga så bara blev det så, efter ett tag så märkte jag att jag valde just de som själva pluggade eller hade pluggat. Det kanske blir så att intressena man har gör att man söker vissa människor”, säger han.

Detta inlägg är publicerat under Arbete och studier och märkt av Andreas O. Bokmärk permalänken.

Om Andreas O

Andreas är egen arbetsgivare. Han har ungefär 27 assistanstimmar per dygn. Andreas hjälpbehov skulle kunna beskrivas som att han behöver hjälp med allting i princip. Det enda Andreas kan göra själv är att köra rullstolen och styra datorn. Han arbetar cirka 85 %, både med politiska uppdrag och eget företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.