Olika kompetenser för olika sysslor

olika kompetenser

olika kompetenser

Andreas väljer ibland ut vissa assistenter till vissa sysslor utifrån deras egenskaper och kompetenser.

Andreas väljer till exempel att ta hand om administrativa göromål just när en assistent som han uppfattar som noggrann jobbar. När Andreas ska ta hand om kvitton, papper eller tidrapporter, väljer han en assistent som är extra noggrann och som han vet sköter det på ett smidigt sätt. ”Det har liksom blivit så”, säger han. Den senaste tiden har jag alltid frågat samma person som jag vet är bra på det.”

Han säger att han ganska lätt märker om de är lämpade till uppgiften, på om de är ”bra på att räkna och skriva och vana vid det”.

I andra fall, då han till exempel ska resa låter han assistenterna byta pass (se olika assistenter för olika tillfällen). Ett liknande exempel var när Andreas studerade (se tipset Studenter som assistenter vid studier)

På frågan om inte ”de bortvalda” assistenterna tar illa upp säger Andreas att det inte brukar vara några problem men det händer att någon ibland säger emot och ifrågasätter varför hon eller han ska byta pass. Andras menar då att hans rätt till att få den assistans han efterfrågar går före assistenterna känslor i det fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.