Går det att koppla bort assistansen?

Kunna koppla bort assistansenEn stor utmaning med att ha assistans är att ha ett socialt ”sällskap” som man annars inte skulle ha valt. Anna blir ibland ganska trött av det. Även om det är personer hon valt som assistenter så skulle hon varit ensam mycket mer om hon inte haft sin assistans och att vara ensam kan hon tycka är ganska skönt. Att få vila hjärnan och ”vara ifred med sina tankar”.

Anna märker att hon ibland omedvetet ”kopplar bort sig”, hon är liksom inte med i nuet och relaterar inte till sina assistenter just då. Hon tror att det är något som ibland händer automatiskt i hjärnan när den behöver vila, en slags självbevarelsedrift. Men andra gånger gör hon det som ett medvetet val.

Se vidare ”När assistenter vill ”umgås” på ett mer privat plan”

Tipset postades i Relationer och förhållningssätt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.