Anställningsintervju

Magnus är med och bestämmer i alla stegen då en nyrekrytering ska ske. Först skriver han ihop en annons som assistentbolaget sätter ut på arbetsförmedlingen. Magnus väljer, tillsammans med arbetsledaren, ut vilka som ska kallas till intervju. Ibland har Magnus intervjuerna hemma hos sig och ibland på assistansbolaget. Magnus har sedan intervjuerna i två steg.

Intervju 1
Då träffar Magnus de sökande för en kortare intervju på ungefär 15-20 minuter för att få en bild av personen. Han brukar då bland annat kolla av hur personen klarar av hushållsarbete och vilka intressen personen har. Han betonar vad han värdesätter i en assistent såsom att personen ska vara ärlig, trygg och ha empati och förståelse. Det är viktigt att Magnus assistent har förståelse för hans situation och att han har ”dagar som är sämre än andra och då ska dom kunna acceptera det och ha förståelse för då jag inte mår så bra och inte är på humör alla gånger”. Detta är han tydlig med redan första gången de träffas.

Intervju 2
Efter den första intervjun väljer Magnus ut de personer som han tror skulle fungera bäst hos honom. Han träffar då dom en andra gång, ofta för en fika. Han tycker att det brukar vara mer avslappnat andra gången de träffas. På första intervjun kan den sökande vara nervös och det är då svårt att få en rättvis bild av personen. En annan fördel som Magnus nämner är att ”ibland har jag varit osäker på första intervjun och när jag träffat personen igen så vet jag att det inte är en person som skulle passa hos mig. Så det kan hjälpa till om jag är osäker”.

Efter andra intervjun väljer Magnus ut vilken som ska få gå intro och provjobba.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.