Hur väljer man assistansanordnare?

val av assistananordnareMagnus har inget intresse av att sköta den administrativa delen i sin assistans, därför tycker han att det är skönt att ha ett bolag som sköter det. En annan fördel med det assistansbolag Magnus har valt är att dom ordnar olika event såsom julfester och påskfester. De ordnar också utomlandsresor. Magnus brukar vara med på de flesta events och har åkt med på en utomlandsresa. Han tycker det är positivt med allt som assistansbolaget ordnar eftersom han då träffar många i liknande situation som han själv, vilket han inte skulle göra om han skötte sin assistans helt själv. Han påpekar också att ”assistansbolag satsar på olika saker så när man väljer ett assistansbolag så är det viktigt att känna efter vad som passar just mig”.

Magnus ser inga nackdelar med att ha ett assistansbolag i nuläget eftersom han får det stöd och hjälp som han behöver och vill ha. Han har tidigare haft andra assistansbolag som han inte varit nöjd med då han fick klara sig mycket själv och inte fick det stöd och hjälp han efterfrågade. Han tipsar om att ”välja ett stort och seriöst assistansbolag och att kolla upp dom ordentligt innan så att du får det stöd och hjälp du behöver”.

Detta inlägg är publicerat under Administration och märkt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

2 svar på ”Hur väljer man assistansanordnare?

  1. Ett dåligt tips. Välj istället ett Litet seriöst assistansbolag. Då får Brukaren bästa servicen och personalen det bästa i form av lön, utbildning och stöd

    • Det är viktigt innan man väljer ett assistansbolag att fundera på vad som är viktigt för en själv. Vad man vill ha hjälp med från assistansbolaget och om det är är något man vill sköta själv. Ett sätt kan vara att kontakta flera anordnare och se vad just dom har att erbjuda och från det välja det bästa alternativet som passar just dig. Vi är alla olika och därför är det viktigt att det finns flera olika alternativ att välja mellan oavsett om man väljer ett större eller ett mindre assistansbolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.