Anhöriga som assistenter

Anhöriga

Anhöriga

Ninnies man jobbar hos henne och Ninnies mamma jobbar extra. Det blir en annan typ av assistans då. Ninnies son tycker det är skönt de dagar då någon anhörig arbetar som assistent och tycker att pappa och mormor är de bästa assistenterna. Han är också medveten om att när pappa jobbar så får han vänta på sin tur, han kanske inte kan få hjälp med det han vill precis i den sekunden.

När Ninnies mamma jobbar har de hittat en bra balans som funkar. Hon vet att hemma är det Ninnie och hennes mans regler som gäller. Så när hon jobbar får hon följa de regler som gäller men då hon är mormor och inte jobbar kan hon gå emot vad Ninnie och hennes man tycker. Det gör en skillnad på rollerna och det är något som hela tiden varit underförstått. Ninnie ger ett exempel: ” Om min dotter vill ha en glass och jag säger nej, då skulle aldrig min mamma bara jo men det kan hon väl få, det är lördag idag. Men däremot om de hade varit hemma hos min mamma då kanske hon hade, ja visst får du det. Hon skulle aldrig säga emot mig eller ifrågasätta något som jag gör inför barnen när hon jobbar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.