Handledning som ”ventil” och ”bollplank”

handledningAtt som arbetsledare ha extern handledning kan vara ett bra sätt för att kunna, eller kanske orka, arbetsleda sina assistenter. Ibland kan man, menar Anna, behöva ha en ”ventil” och då är det bra att inte behöva prata personligt om sina assistenter med exempelvis vänner.

Kanske tycker man exempelvis att en assistent gör något som inte alls känns bra och man är osäker på om man ska ta upp det eller inte. Kanske är det något som användaren själv reagerar starkt på och som inte har med själva assistansen att göra utan handlar mer assistentens personlighet eller användarens egna tidigare erfarenheter i livet.

Anna kan ibland även behöva fundera över om personen ska jobba hos henne, om det är något som går att förändra eller något som hon kan acceptera. Det kan ju handla om både förhållningssätt och praktiska utförandet, se vidare tipset om ”När det inte känns bra med en assistent”.

Självklart finns det många andra saker man också kan behöva diskutera med någon professionell person. Se också tipset ”Viktigt med stöd eller handledning”.

Detta inlägg publicerades i Arbetsledning och märktes , av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.