Assistenternas kroppsspråk

Kroppsspråk

Kroppsspråk

Det är viktigt för Ninnie med kroppsspråket. Om hon har en diskussion med barnen, så är det viktigt hur assistenten förhåller sig för att inte ta sida, för henne eller barnen. Det kan vara att man säger ”mm” eller nickar eller skakar på huvudet, eller någonting, utan Ninnie vill att de är väldigt neutrala bara. Det kan vara en diskussion eller barnen kan ha slagit sig. Om de ramlar, speciellt när de var mindre, så lyfter alltid assistenten upp barnet till Ninnie, och då vill hon inte att de säger någonting, inget ojojoj eller så. Utan det ska vara Ninnies röst som är först.

Om det skulle ske att assistenten kommenterar när barnen slår sig genom att exempelvis säga ”men oj slog du dig” markerar Ninnie det genom att ta över samtalet och själv prata med sina barn. Hon tar sedan upp det så fort som möjligt med assistenten, men aldrig inför barnen. Helst tar hon upp det när assistenten inte jobbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.