Första utlandsresan

flygplan över molnen

– på utlandssemester

Det var som att det var två världar som krockade när Louise hade med en utomstående assistent på en utlandsresa tillsammans med familjen. Tidigare hade Louise alltid rest med bara familjen. När hon bestämde sig för att ta med en assistent på resan trodde hon att det skulle vara som tidigare resor. Det märkte hon snart att så skulle det inte bli. Assistenten hade föreställningar om hur resan skulle bli och den bilden stämde inte överens med Louise.

Det Louise lärde sig var att tydligt tala om vad assistenterna kan förvänta sig, att det är Louise som åker på resan och att det är hennes vilja som styr. Hon lärde sig också att det är viktigt att tänka på vilken assistent man tar med sig, någon som är tålig och vill ta i. På resan blev assistenten även sjuk vilket fick Louise att tänka på att ha två assistenter med sig om möjligt.

Andra resan var hon ännu tydligare och inför tredje resan gjorde Louise klart arbetsschemat innan hon åkte vilket var väldigt skönt. Då behövde inte assistenterna undra och hela tiden fråga och Louise kunde göra det hon ville.

Detta inlägg är publicerat under Arbetsledning, Resor och märkt , , av Louise. Bokmärk permalänken.

Om Louise

Louise är arbetsgivare för sina assistenter (sedan 2010). Hon har cirka 16 timmar assistans per/dag. På helgerna brukar Louise flytta ut till sina föräldrar på landet men i veckorna bor hon i en egen lägenhet. Louise är född med benskörhet och har haft assistans sedan 2006.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.