Kort introduktion

Resa i rullstol

Lasse har nästan ingen introduktion utan räknar helt kallt med att det kommer att bli en ganska jobbig första månad. Ett tecken på att det börjat fungera tycker han är när de inte känner att de måste prata med varandra.

Lasse har inte ”så mycket till introduktion”, som han säger. ”Vi brukar ses och skriva kontrakt i en timme och med hjälp av en av mina ordinarie assistenter går vi igenom hur man gör en förflyttning och visar var alla grejer ligger.”

Lasse själv vet att det kommer att bli en ganska jobbig första månad och det säger han också till den nye assisteten. ”Det tar sin tid att komma in i vardagslunken så jag säger: ’jag kommer att vara sur för att du gör fel, och du kommer att vara osäker för du vet inte vad du ska göra’. Det funkar ju väldigt sällan direkt.”

I början brukar Lasse och den nye assistenten prata mycket för att lära känna varandra. Ett tecken på att det börjar fungera är att man inte känner sig tvungen att prata. ”Man ska inte behöva sitta och babbla i bilen, då ska man kunna vara bekväm med tystnad. När man kan vara tysta med varandra utan att känna ett behov av att babbla, då vet man att det funkar”, säger han.

Detta inlägg är publicerat under Introduktion och märkt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.