Ta tag i sitt eget liv

en liten flicka spelar superhjälteErik skulle vilja ge några allmänna goda råd: låt inte någon annan, dina föräldrar eller dina assistenter bestämma hur du ska leva ditt liv. Pröva ta tag i ditt eget liv.

Han förklarar, ”det är du som är herre över ditt eget liv. En assistent ska inte gå in och göra moraliska beslut åt dig. Frågar du assistenten vad den tycker i en moralisk fråga då kan han/hon ge dig råd tycker jag, men inte kunna bestämma åt dig. Han/hon ska bara hjälpa, så att du ska kunna göra vad du än vill, till och med om det är fel eller rätt beslut.”

Av egen erfarenhet vet Erik att det är svårt att hitta sådana personer men när man gör det ska man vara rädd om dom. Man ska inte ta någonting för givet, säger Erik. Man kan klaga på försäkringskassan men man ska inte vara otacksam eller klaga på att man faktiskt har assistans. Jag har varit runt i världen och träffat så mycket folk, berättar Erik och många har det väldigt svårt när det gäller att leva med en funktionsnedsättning.

Tipset postades i Relationer och förhållningssätt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.