Ingen ”bredvidgång” under introduktionen

Ny assistentNär Pernilla introducerar nya assistenter låter hon inte de gå bredvid någon av de gamla erfarna assistenterna. Hon vill sköta introduktionen på egen hand säger hon. Hon är öppen och berättar hur hon vill ha det.

Att ta hand om introduktionen på egen hand, menar hon, gör henne självständig ihop med den nya assistenten. Det gör att de snabbare får en egen relation till varandra vilket också innebär en större ömsesidig respekt.

För Pernilla är det viktigt att först berätta om sin muskelsjukdom eftersom den kan vara svår att förstå för personer som inte känner henne. Nästa steg är att hon visar hur de ska göra och att de får pröva själva. ”Jag berättar vad jag tycker och känner och jag tycker inte det är något konstigt. Det räcker med att jag beskriver ett moment en, högst två gånger, sedan sitter det. Jag rättar när de gör fel och jag uppskattar när de är ärliga och ställer frågor. Jag brukar säga att ’om det känns obehagligt eller konstigt så säg till’. Det har sällan hänt, nej jag kan inte komma ihåg sist det hände, att jag upplevt att jag har fått dålig feedback”, säger hon.

Efter några dagar lär de känna varandra ”sen brukar det flyta på”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.