Vissa assistenter tar för mycket plats

Heléna tycker det är viktigt att assistenten förstår sin yrkesroll och inte tar för stor plats hos personen hen jobbar för.

Heléna har ett mycket respektfullt sätt att se på assistansyrket, som hon beskriver i tipset Personlig assistans – ett avancerat yrke. Samtidigt inser hon att det ibland ”kan gå fel”. Ett problem som hon emellanåt ser är när assistenterna vill ta för mycket plats och bli en del av assistansanvändarens liv på ett sätt som inte fungerar. ”Att man egentligen vill vara med i Idol”, som hon säger. Hon menar att om man ska jobba som personlig assistent måste man göra det med utgångspunkten att man tycker om sitt arbete, och inse att det går ut på att serva den man jobbar för.

Å andra sidan tror Heléna att detta är något som den assistansberättigade själv medverkar till. Att det bottnar i att inte våga vara tydlig och inte inse att assistenten har en yrkesroll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.