Lena om yrkets sociala status

– Jag tycker inte att yrket har så låg status. Jag är ganska stolt över att vara assistent. Jag har jobbat inom vården och inget vårdyrke över huvud taget är ju välbetalt. Så är det ju bara. Men det här jobbet är nog det som jag är mest stolt över och det säger jag gärna till andra. Min man har ett typiskt högstatusyrke, så när man umgås med hans vänner så förväntas man ha något liknande. Men jag är ändå stolt över att säga att jag är assistent, bättre det än att jobba i hemtjänsten, för när jag jobbade där kunde jag känna att det var ”lågt”. Hemtjänsten är ett slitigt jobb och väldigt få som trivs med. Det jobbet har man för att man inte får något annat. Det är mycket svårare att få assistansjobb. Här känner jag mig personligen utvald. Jag har sökt många jobb och har varit på flera intervjuer utan att ha fått det för att personkemin inte stämt eller för att de inte fastnat för mig personligen. Så det är högre status att vara assistent för man är personligen utvald.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.