Går det att fortsätta leva ett rikt liv efter en olycka?

En film om Nina Muhonens förhållningssätt till syskonbarn och assistenter.

Ska vi måla naglarna Siiri?

Jaa Nina ska måla!

Hon vet ju det, även om hon är sådär liten, att Nina ska måla nagellack. Hon vet att det är jag som utför kommandona och så, men att mina assistenter gör, och det är så häftigt att barn kan förstå en sådan sak.

Jag tycker att det är så himla viktigt det här med att ha assistans, det är att till exempel kunna vara faster fullt ut. Att kunna leka med mina brorsbarn och kunna vara barnvakt. Jag brukar komma en gång i veckan och hjälpa till. Så då brukar vi vara här några timmar, och sist så nattade vi också.

Det är viktigt att skilja på att jag får ha mitt privatliv och min integritet, men att jag samtidigt kan ha en bra relation med mina assistenter. Jag tycker det är viktigt att man ska kunna skratta tillsammans, man ska kunna ha kul och sådär, men ändå så är det skillnad. Jag pratar inte om precis allting utan jag särskiljer på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.