Annonserar i lokaltidningarna

Ewy söker inte efter nya assistenter via Arbetsförmedlingen utan annonserar istället i de lokala dagstidningarna.

Ewy jobbar själv som assistansanordnare och de flesta assistenter anställer hon genom kontakter hon har där. Och när hon annonserar gör hon det i de lokala tidningarna.

Arbetsförmedlingen däremot tycker hon är ”hopplösa”. ”Det är ju det här med att folk är tvungna att söka så många jobb. För oss innebär det att man får hur många ansökningar som helst från personer som egentligen inte vill jobbet.”.

För mer tips som handlar om att anställa; magkänsla när man anställer assistenter, krav på att assistenterna ska vara över trettio, vem passar som assistent till mig? tittar efter personlig touch på arbetsansökningen, återanvända annonsen.

Redaktörens kommentar

De flesta som söker personliga assistenter annonserar hos arbetsförmedlingen. För att sortera bort de personer som inte verkar intresserade gäller det att hitta ett system som fungerar.

Ett sätt kan vara att göra tre högar, alternativt mappar med ”intressanta ansökningar”, ”kan vara intressanta” eller ”inte intressanta”. När alla ansökningar har kommit in är det dags att gå igenom den intressanta mappen (eller så fort ansökningarna har kommit in, beroende på hur bråttom du har). Ibland kan det visa sig att en person som har hamnat i ”kan vara intressant” mappen fungerar bättre än ansökningen visade. Att ringa på referenser kan vara avgörande mellan att kalla till en intervju eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.